Digitaal graffiti maken in raadszaal.
Digitaal graffiti maken in raadszaal. Foto's: Trudy Kroese

'Straat van Diemen' feestelijk geopend

DIEMEN 'De Straat van Diemen' in de publiekshal van het gemeentehuis is zaterdag geopend. Burgemeester Erik Boog onthulde daarna een kunstwerk in de publiekshal van het gemeentehuis.

De hal van het gemeentehuis is getransformeerd tot 'Straat van Diemen'. Die 'straat' loopt van de ingang van de voorkant van het gemeentehuis tot aan de ingang aan de achterzijde. In het concept van de Straat van Diemen vormt de centrale hal een plek waar mensen gemakkelijk doorheen kunnen lopen, met aan weerszijden de voorzieningen en dienstverlening van de gemeente. Bezoekers van het gemeentehuis worden ontvangen door een gastvrouw of gastheer van de gemeente. Ook zijn er in de publiekshal zitjes, de zogenaamde treincoupés, waar gesprekken gevoerd kunnen worden.

Boog ging ook in op de verbouwing van de raadszaal. Er is ingespeeld op het feit dat Diemen in de toekomst meer raadsleden krijgt omdat het inwoneraantal groeit. Ook is de raadszaal multifunctioneel ingericht, als gevolg waarvan de zaal voor andere bijeenkomsten kan worden gebruikt dan vergaderingen van de gemeenteraad. Er waren optredens van de Muziekschool Diemen en Motion Dance Studio. In de raadszaal konden belangstellenden op een groot scherm van het Rotterdamse bedrijf Graffitinetwerk NL digitaal graffiti maken. Dat een meisje haar naam en 'I love Ajax' op het scherm spoot was puur toeval.

Burgemeester Boog onthult het kunstwerk.
Belangstellenden bekijken de 'Straat van Diemen'.
Optreden van Motion Dance Studio.