Zorgen over verkeer bij toekomstige bewoners Het Pontveer

Vervolg van voorpagina.

De toekomstige bewoners van Het Pontveer verzoeken het college van B en W om De Trekschuit en De Wissel open te stellen voor verkeer.

In 2016 nam de gemeenteraad een motie aan voor uitstel van het openstellen van Het Pontveer en De Wissel om er weer over te praten als dit echt nodig is. Afgelopen juni sprak de gemeenteraad weer over de kwestie. Er werd opnieuw besloten om de huidige verkeerssituatie zo te laten en het definitieve besluit uit te stellen. Unaniem onderschreven alle raadsleden het voorstel om de speelterreinen af te bakenen zodat er een duidelijke afbakening komt ten opzichte van de fietspaden en wegen.
Wethouder Lex Scholten vertelt dat het college van B en W over verkeersbesluiten gaat. Het college neemt later deze maand een besluit over de verkeerssituatie. "Wij willen een eerlijke verdeling van de afwikkeling van het verkeer in de wijk Plantage de Sniep. Ik ben het eens met de toekomstige bewoners van Het Pontveer dat een grote verkeersdruk op die straat moet worden voorkomen."