Wethouder Scholten neemt de petitie van de toekomstige bewoners aan.
Wethouder Scholten neemt de petitie van de toekomstige bewoners aan. Foto: Trudy Kroese

'Verdeel verkeer Sniep eerlijker'

DIEMEN Toekomstige bewoners van Het Pontveer in Plantage de Sniep hebben donderdag een petitie aangeboden aan wethouder Lex Scholten van Verkeer over de verkeerssituatie in de wijk. De petitie is door 27 toekomstige bewoners ondertekend.

De toekomstige bewoners van Het Pontveer willen niet dat de straten De Trekschuit en De Wissel afgesloten blijven voor het verkeer. Zij vrezen dat de druk van het verkeer op Het Pontveer en een deel van Kriekenoord groot zal zijn en dat Het Pontveer de hoofdontsluiting van de wijk wordt.

Niet chic

"De toekomstige bewoners van Het Pontveer en omgeving zijn niet alleen negatief verrast, zij konden ook niet tijdig een tegengeluid geven in de besluitvorming over de verkeersplannen, omdat de woningen in aanbouw zijn en pas opgeleverd worden in de zomer van 2019. Voor ons is het moeilijk dit soort voornemens tijdig te vernemen. Bovendien vinden wij het ondemocratisch en niet chic een dergelijk raadsbesluit door te voeren in deze fase. Gezien het raadsvoorstel van juni weten wij dat de voorkeur van het college ook ligt bij een eerlijker verdeling van het verkeer door de wijk", aldus de toekomstige bewoners. Zij verzoeken het college van B en W om De Trekschuit en De Wissel open te stellen voor verkeer.

13