SV Diemen pakt eerste drie punten.
SV Diemen pakt eerste drie punten. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen pakt eerste winst

DIEMEN SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen VSV met 2-1 gewonnen. Bij rust leidde de ploeg van trainer Mark Steur met 2-0.

SV Diemen maakte een moeizaam eerste kwartier door, maar speelde daarna een uitstekende eerste helft tegen VSV. De thuisploeg zette VSV onder druk en creƫerde diverse kansen. SV Diemen kwam op voorsprong na een ingestudeerde corner. Linksback Wouter Holthuizen schoot van dichtbij raak. Daarna drukte SV Diemen door. Spits Rowen Buis nam de bal aan, speelde zichzelf prachtig vrij en gaf een fraaie assist op aanvaller Bright Owusu, die SV Diemen op een 2-0 voorsprong zette.

Mark Steur: "Wij verwachtten na rust een stormloop van VSV, maar die bleef uit. Wij hebben nagelaten om de 3-0 te maken. VSV kwam terug in de wedstrijd via een penalty. Wij hebben het laatste kwartier goed standgehouden."

SV Diemen had de overwinning tegen VSV hard nodig. De ploeg was de competitie gestart met een ongelukkige 0-1 thuisnederlaag tegen Sporting Martinus en een geflatteerde verliespartij bij het sterke IVV: 4-1.

IVV en Sporting Martinus delen de koppositie in de derde klasse C. Beide ploegen hebben na drie duels negen punten. SV Diemen heeft drie punten. SV Diemen gaat op zondag 14 oktober op bezoek bij Bloemendaal. Die ploeg is net als Zwanenburg nog puntloos. De wedstrijd in Bloemendaal begint om 14.00 uur.

Steur onderschat Bloemendaal zeker niet. "Uit de informatie die ik heb gekregen weet ik dat Bloemendaal over een goede ploeg beschikt, maar die ploeg heeft te maken met diverse blessures."