Dames SV Zeeburg winnen opnieuw

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de uitwedstrijd tegen VVW met 18-22 gewonnen. Bij rust leidde SV Zeeburg met 4-10. De handbalsters uit Diemen staan met vier punten uit twee duels op een gedeelde eerste plaats in de hoofdklasse van de zaalcompetitie.

De wedstrijd kwam traag op gang, aan beide kanten werd niet veel gescoord. De verdediging van SV Zeeburg stond sterk: VVW kon pas na 16 minuten voor het eerst scoren. Naarmate de eerste helft vorderde, ging SV Zeeburg steeds sneller spelen. De ploeg uit Diemen liep uit naar een 4-10 ruststand.

SV Zeeburg begon niet heel goed aan de tweede helft. De verdediging zat niet dicht en er werd zonder overtuiging op doel geschoten. SV Zeeburg ging van een 4-2-verdediging naar een 6-0-verdediging. De aanval verliep nog steeds niet soepeltjes en VVW voelde dat er wat te halen viel. De thuisploeg begon te scoren en kwam terug. Maar door een aantal zeer mooie reddingen van keepster Annick van der Mark hield de ploeg uit Diemen de voorsprong vast. Het werd uiteindelijk 18-22 voor SV Zeeburg. SV Zeeburg speelt op zaterdag 13 oktober thuis tegen Aalsmeer. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 19.00 uur.

Dames Smashing '72 pakken winst

DIEMEN Het eerste damesteam van Smashing '72 heeft de thuiswedstrijd tegen Wham Wham met 3-2 gewonnen.

De bezoeksters uit Zwaag begonnen goed en wonnen de eerste twee sets: 20-25 en 23-25.

De volleybalsters uit Diemen toonden aan over karakter en veerkracht te beschikken en trokken de wedstrijd naar zich toe. Smashing '72 won de derde en vierde set met respectievelijk 25-14 en 25-21. De thuisploeg wist ook de vijfde en beslissende set te winnen: 15-10. Smashing '72 heeft na drie competitieduels acht punten en staat op de zesde plaats in de promotieklasse A.

Op zaterdag 13 oktober speelt Smashing '72 een uitduel tegen Spaarnestad. De wedstrijd in de Beijneshal in Haarlem begint om 13.00 uur.