Twee kinderen die hier komen wonen geven startsein voor bouw.
Twee kinderen die hier komen wonen geven startsein voor bouw.

Start nieuwbouw The Post

DIEMEN De bouw van nieuwbouwproject The Post is donderdagmiddag officieel begonnen. Vrijdag is er gestart met het boren van palen in de grond. De woningen worden volgens planning in juli 2019 opgeleverd.

Er worden tien luxe en energiezuinige woningen gebouwd die op de hoek komen van de Ouddiemerlaan en het Wilhelminaplantsoen. Dit is de plek waar in het verleden het postkantoor stond.

Aalberts Bouw begon op maandag 2 juli met de sanerings- en sloopwerkzaamheden op het terrein. Na de bouwvakantie werd het werk hervat. Vrijdagochtend werd de eerste paal geslagen en is begonnen met het inbrengen van de heipalen. Dat wordt gedaan door de palen te boren. Dit levert minder overlast op voor de omwonenden dan heien. Voor de zekerheid is voorafgaand aan het boren van de palen een bouwkundige opname gemaakt van de direct omliggende woningen.

Weetjes

De toekomstige bewoners werden donderdagmiddag in Grand Café Cheers ontvangen en kregen informatie over het nieuwbouwproject. Er werden leuke wetenswaardigheden verteld. Er werd bijvoorbeeld verteld dat zes kopers al in Diemen wonen en de andere vier kopers momenteel in Amsterdam wonen. De oudste koper is 55 jaar, de jongste 33 jaar.

Daarna ging iedereen naar de bouwplaats. Twee kinderen die in een woning van The Post gaan wonen mochten op een grote knop drukken, waarna er linten over het bouwterrein werden verspreid. Alle bewoners mochten plaatsnemen bij een bordje met het huisnummer van hun toekomstige woning. Zij moesten graven en troffen in de grond een koker aan. In die koker zat een deurmat met een tekening van de gevel van hun toekomstige woning. The Post is een project van Aalberts Bouw, DID Vastgoedontwikkeling en De Jager Makelaars uit Diemen.