Kinder-burgemeester mag half jaartje langer blijven

DIEMEN Nilaya Holwijn (10) blijft ruim een half jaar langer kinderburgemeester dan aanvankelijk was gepland.

De kinderburgemeester werd eind november vorig jaar benoemd en zou volgens de planning tot eind november van dit jaar in functie blijven. De gemeente heeft nu besloten om de 'ambtstermijn' van Nilaya met ruim een half jaar te verlengen. De nieuwe kinderburgemeester treedt aan tijdens de installatie van de nieuwe kinderraad, in september 2019.

De kinderburgemeester is voorzitter van de kinderraad en heeft regelmatig contact met burgemeester Erik Boog. De kinderburgemeester heeft een actieve rol tijdens diverse bijeenkomsten in Diemen, zoals de opening van de Diemer December Dagen, de jeugdcross van de DiemerCross in het Diemerbos, de herdenking op 4 mei, de Vrijheidsmaaltijd op het Diemerplein en de ontvangst van Sinterklaas.


EDOG geeft twee jubileum-concerten

DIEMEN EDOG Muzikaal Theater bestond op 5 oktober 40 jaar. Het lustrum wordt op zondag 25 november gevierd met twee uitvoeringen van een feestelijk jubileumconcert in Theater de Omval. De concerten beginnen om 11.00 en 15.00 uur.

Op 5 oktober 1978 werd EDOG (toen nog: Eerste Diemer Operette Gezelschap) opgericht. De naam van de concerten is: 'EDOG 40 jaar in beweging'.

Tijdens de concerten worden hoogtepunten uit operettes en musicals van de afgelopen 40 jaar gespeeld. Er staan ruim 20 nummers op het programma uit onder meer 'De Zigeunerbaron', 'Maske im Blau', 'Anatevka', 'De Jantjes' en 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat'. Vanwege de te verwachten drukte zijn er twee concerten gepland.

Het geheel staat onder de bezielende muzikale leiding van Rosite van der Woude. De regie is, als altijd, in handen van Erik Damman.

Kaarten kunnen worden besteld via de website van EDOG: www.edog.nl.