Themacafé in de bibliotheek

DIEMEN In de openbare bibliotheek vindt op woensdagavond 17 oktober het eerste themacafé plaats. Het thema van deze avond is: 'Deel je muzikale passie!'. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Doel van de thema-avonden, die eens per maand gaan plaatsvinden, is Diemenaren bij elkaar brengen om met elkaar in gesprek te gaan over een samenbindend onderwerp. De noemer is: 'DiD it: Delen in Diemen, individuals together'. Vier Diemenaren uit verschillende hoeken hebben het initiatief voor het themacafé genomen en de plannen verder ontwikkeld. De initiatiefgroep bestaat uit Joost Heinsius (vanuit Daarom Duurzaam Diemen), Guy van Nifterik (vanuit de jongerenraad Diemen), Meera Nankoe (vanuit Stage and Stories) en Margriet van der Valk (vanuit Taaltips, taallessen voor migranten).

De bibliotheek in Diemen biedt een podium voor nieuwe initiatieven om zo een bijdrage te leveren aan de gemeenschapszin in het dorp. De bibliotheek faciliteert de bijeenkomst niet alleen door de locatie gratis aan te bieden, maar financiert ook de promotie en de catering.

Muziek

Elke derde woensdag van de maand zal een bepaald thema centraal staan. Op 17 oktober is dat muziek. De volgende keren staan op het programma: lekker verantwoord eten met de feestdagen, hoe houd je je goede voornemens vol, in de kast of uit de kast, duurzame energie, en samen is leuker dan alleen. De gedachte achter het initiatief is dat nieuwe inwoners van Diemen hopelijk willen integreren in de gemeente en dus andere Diemenaren willen ontmoeten. En dat zij willen kennismaken met het verenigingsleven en andere activiteiten in Diemen. De organisatie denkt bijvoorbeeld aan mensen uit de nieuwe wijken, statushouders, arbeids- en huwelijksmigranten.

Op woensdag 17 oktober zullen onder andere de Muziekschool Diemen, theaterkoor Voice Female, EDOG Muzikaal Theater, de Diemer Harmonie en Vrouwenkoor Ancora zich presenteren. Verder zullen er optredens zijn van muzikanten, en miniworkshops waarbij het publiek wordt uitgenodigd samen te musiceren in diverse genres. Daarna zullen de aanwezigen met elkaar in gesprek gaan over hun muzikale voorkeur.

Belangstellenden die willen musiceren kunnen zich aanmelden via Facebook-DiDit Delen in Diemen Individuals Together. Of mailen via diemen@oba.nl.