Bomen op Muiderstraatweg gesnoeid.
Bomen op Muiderstraatweg gesnoeid.

Bomen worden gesnoeid en wachten op verplanting

DIEMEN Het bedrijf AW Mense Groen is maandagochtend begonnen met het snoeien van bomen op de Muiderstraatweg.

In de nacht van dinsdag op woensdag werden diverse bomen op de Muiderstraatweg aan de kant van de Weespertrekvaart die in de tramleiding van lijn 19 waren gegroeid, gesnoeid. Dit werk kon alleen worden uitgevoerd op een moment dat de tram niet reed en de spanning van de bovenleiding was afgehaald.

Het werk aan de bomen op de Muiderstraatweg en de Hartveldseweg gaat deze week door.

Het snoeien van de bomen betreft voorbereidende werkzaamheden voor de verplanting van de bomen op de Muiderstraatweg en de Hartveldseweg.

Verplaatsen

In de nieuwe inrichting van de Oost-West As kunnen de bomen niet blijven staan op de huidige plekken.

Het verplaatsen van de bomen vindt plaats op zaterdag 20 oktober van 01.00 tot 19.00 uur, maandag 22 oktober van 04.00 tot 21.00 uur en dinsdag 23 oktober van 04.00 tot 21.00 uur. De bomen worden dan één voor één overgebracht naar een nieuwe locatie of tijdelijk geplant in het bomendepot.

Er rijden die dagen geen trams in Diemen. Reizigers kunnen dan gebruikmaken van pendelbussen die tussen de Brinkstraat in de Watergraafsmeer en het eindpunt van lijn 19 op De Sniep gaan rijden. Uiteraard worden er na afloop van de werkzaamheden voor de Oost-West As veel bomen teruggeplaatst op de Muiderstraatweg en de Hartveldseweg.

Kijk voor meer informatie op www.diemen.nl/oostwestas.