SV Zeeburg rondde na rust goed af.
SV Zeeburg rondde na rust goed af. Foto: Trudy Kroese

Winst voor dames SV Zeeburg

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg is de competitie in de hoofdklasse van de zaalcompetitie goed begonnen. De handbalsters uit Diemen wonnen thuis met 24-15 van KSV. Bij rust was de stand 11-8.

Het eerste damesteam heeft een goede voorbereiding achter de rug met een trainingsweekend in Limburg, zware bos -en zaaltrainingen, drie oefenwedstrijden en leuke teamuitjes.

Het weekend voor de eerste competitiewedstrijd zijn de dames en staf naar de Amsterdam Dungeon geweest en hebben ze een leuke middag gehad bij JumpSquare Amsterdam, waar ze zich hebben uitgeleefd op de vele trampolines.

SV Zeeburg begon redelijk zenuwachtig en de wedstrijd liep in de eerste 10 minuten gelijk op. De verdediging van SV Zeeburg stond niet als een huis. De aanval ging met vlagen goed, maar er werd te vaak en te snel zonder succes op doel geschoten. Pas toen het 8-8 stond, kon SV Zeeburg een aantal keer de bal onderscheppen en iets uitlopen. Bij rust was de stand 11-8 in het voordeel van de thuisploeg. SV Zeeburg speelde na de hervatting beter. De verdediging stond prima en aanvallend werd er beter afgerond. KSV was verdedigend vaak te laat, waardoor SV Zeeburg een aantal penalty's mee kreeg. Mede door de goede aanvallen kon SV Zeeburg uitlopen naar een verschil van 7 punten. SV Zeeburg speelde in de laatste fase van de wedstrijd slordig. KSV kon nog een paar doelpunten maken doordat SV Zeeburg vaak met 4 of 5 speelsters stond, maar de zege van de ploeg uit Diemen kwam niet in gevaar. SV Zeeburg speelt op zaterdag 6 oktober een uitwedstrijd tegen VVW. De wedstrijd in Wervershoof begint om 20.10 uur. VVW wist ook de eerste competitiewedstrijd te winnen.