Raad dringt aan op restauratie pastorie

DIEMEN De gemeenteraad heeft donderdag een motie aangenomen die wethouder Klaasse van Kunst & Cultuur steun in de rug geeft bij zijn onderhandelingen met het bestuur van de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden en het bisdom Haarlem over de restauratie van de pastorie aan de Hartveldsweg.

De pastorie is hard aan restauratie toe. Het parochiebestuur, dat eigenaar is van de pastorie, is volgens wethouder Klaasse van goede wil, maar beschikt over onvoldoende financiƫle middelen voor de restauratie. Het parochiebestuur is wat betreft het nemen van besluiten afhankelijk van het bisdom in Haarlem, zo vertelde de wethouder.

De motie die werd ingediend door Leefbaar Diemen, Ouderenpartij Diemen, Ons Diemen, GroenLinks, D66 en de VVD draagt wethouder Klaasse op om het overleg met het parochiebestuur, het bisdom en eventueel andere partijen voort te zetten en indien de gesprekken niet leiden tot restauratie van de pastorie, een handhavingstraject te starten. De gemeente kan dan middelen inzetten om het parochiebestuur tot actie aan te zetten. De fractie van het CDA stemde voor de motie. De PvdA stemde als enige tegen. De sociaaldemocraten vinden de motie overbodig vanwege het werk dat de wethouder al verzet voor de restauratie van de pastorie.

Allard Faas en Cora Bronkers huren de pastorie tijdelijk van het parochiebestuur en organiseren daar diverse activiteiten.


Gemeente houdt training over veiligheid

DIEMEN De gemeente houdt op woensdagavond 10 oktober een preventietraining over veiligheid voor ondernemers en winkeliers.

De training vindt plaats in het gemeentehuis en duurt van 18.30 tot 22.00 uur. Vanaf 18.00 uur is er een inloop met soep en een broodje. Tijdens deze training leren ondernemers hoe ze een fysieke of digitale aanval kunnen voorkomen. De training wordt gegeven in samenwerking met Allerto. Aanmelden voor de training kan door een e-mail te sturen naar: sharda.balesar@diemen.nl.