De 'bruidstaart' wordt aangesneden.
De 'bruidstaart' wordt aangesneden. Foto's: Feyona van der Molen fotografie

Yvonne de Haan en Wil Arp
beleven een 'sprookjeshuwelijk'

Yvonne de Haan en Wil Arp hebben vrijdag een 'sprookjeshuwelijk' beleefd. Het 'huwelijk' was georganiseerd door Pamela Giddings.

DIEMEN Wil en Yvonne zijn al veertig jaar een stel. Zij wonen tegenover elkaar in zelfstandige appartementen in zorgcentrum Berkenstede in Diemen-Zuid. Zij zijn echter nooit getrouwd.

Pamela Giddings werkt samen met zes andere vrijwilligers in de Winkel van Sinkel in Berkenstede. Tijdens een etentje vorig jaar in Het Wapen van Diemen ontstond het idee om Wil en Yvonne een 'sprookjeshuwelijk' aan te bieden. Geen officieel huwelijk, maar daardoor niet minder romantisch. Pamela ging onmiddellijk aan de slag en vond veel personen en bedrijven bereid om hun medewerking te verlenen, onder wie burgemeester Erik Boog.

Wil en Yvonne werden vrijdag aan het begin van de middag opgehaald bij Berkenstede en met een versierde bus van Cordaan naar Boerderij Langerlust gebracht waar de ceremonie plaatsvond. Hun gasten werden met een busje van Oostenrijk Touringcars gebracht. Het bruidsboeket was gratis beschikbaar gesteld door Mooy by Rick, de bloemenzaak aan de Hartveldseweg. Het werd een indrukwekkende ceremonie. Zangeres Eline Hoebe zong het lied 'Make You Feel My Love' van Adele. Daarna hield burgemeester Erik Boog een persoonlijke toespraak. Yvonne en Wil ontvingen vervolgens de ringen die zij al lange tijd dragen van de vijfjarige Avery-Rose. De ringen zijn door Püttmann Juweliers gratis opnieuw gepolijst en gegraveerd. Na toespraken van vrijwilligster Aziza Botros en casemanager Sander Cadsand van Berkenstede sloot Pamela Giddings het officiële gedeelte af. Zij overhandigde Wil en Yvonne een map met zelfontworpen cadeaubonnen van de winkeliers van winkelcentrum Diemerplein. Alles werd vastgelegd door fotografe Feyona van der Molen. Eline Hoebe zong vervolgens het lied 'All Of Me' van John Legend. Daarna was het tijd voor koffie en een bruidstaart. De enorme bruidstaart werd aangeboden door IJssalon Donatella in Diemen, in samenwerking met Besteltaart.nl. Daarna werden het 'bruidspaar' en de gasten weer terug naar Berkenstede gebracht. Pamela Giddings: "Wij hebben veel steun gekregen. Van burgemeester Erik Boog en een groot aantal ondernemers in Diemen. Parfumerie Douglas schonk een heren- en een damesparfum, de cadeaubonnen kunnen worden ingewisseld voor iets lekkers of iets leuks bij: Brasserie Drusius, Döner House, Coffeebar Bicker, Keurslagerij Vedder, Stadsbakker Jongejans, Kwalitaria Diemerplein, Slijterij Tiemessen, Bruna, Glenn's Patat en Grand Café Blauw. De mensen en bedrijven die zich hebben ingezet hebben Wil en Yvonne de mooiste dag van hun leven bezorgd."

Burgemeester Boog houdt een toespraak.