SV Diemen verloor competitie-ouverture.
SV Diemen verloor competitie-ouverture.

Nederlaag SV Diemen

DIEMEN Het eerste zondagteam van SV Diemen heeft de competitie-ouverture verloren. De ploeg van trainer Mark Steur ging voor eigen publiek onderuit tegen Sporting Martinus: 0-1. Bij rust was de stand nog 0-0.

Steur kijkt met gemengde gevoelens terug op het eerste competitieduel. "De organisatie van het team stond goed en wij hebben achterin weinig weggegeven. Maar ik vond dat wij bij balbezit niet goed speelden. Wij hebben te weinig kansen gecreëerd. Maar ik heb vooruitgang gezien in vergelijking met het laatste bekerduel dat wij hebben gespeeld. Ik heb alle vertrouwen in de ploeg. Ik vond het een typische 0-0-wedstrijd, maar Sporting Martinus benutte in de tweede helft een vrije trap en heeft de drie punten gepakt."

Jonge spelers

Steur stelde tegen Sporting Martinus drie jonge spelers op die tot voor kort uitkwamen in de A-junioren: doelman Dean Palmer, rechtsback Dennis Pinas en linksback Wouter Holthuizen.

SV Diemen speelt op zondag 30 september een uitduel tegen IVV, dat zondag met 0-5 bij VVH/Velserboek won. De wedstrijd in Landsmeer begint om 14.00 uur. De trainer van IVV is Gerrie Breugem. Hij was de afgelopen twee seizoenen trainer van SV Diemen. IVV is door het uitstekende doelsaldo koploper in de derde klasse C. Ook Alliance '22, De Meer, ZSGOWMS, Sporting Martinus en VSV hebben na één wedstrijd drie punten. IVV, dat afgelopen zomer de selectie ingrijpend heeft versterkt, is een sterke ploeg, is de mening van Steur. "Ik heb IVV voor dit seizoen een van de titelkandidaten genoemd, dus het wordt een mooie wedstrijd."