Dames Smashing '72 winnen eerste competitieduel

DIEMEN Het eerste damesteam van Smashing '72 is de competitie goed begonnen. De volleybalsters uit Diemen wonnen voor eigen publiek met 3-2 van Tevoko.

Smashing '72, dat lange tijd geen beroep kan doen op libero Anne Crouwel, begon sterk tegen de ploeg uit Texel. Smashing '72 won de eerste set met 25-16 en wist daarna ook de tweede set te winnen: 27-25.

De bezoeksters kwamen daarna terug en wonnen de derde en vierde set met respectievelijk 21-25 en 20-25. Smashing '72 slaagde er daarna in om de vijfde en beslissende set te winnen: 15-5. Smashing '72 heeft na één duel 3 punten.

Op zaterdag 29 september speelt Smashing '72 een uitduel tegen Compaen. De wedstrijd in Oostzaan begint om 15.45 uur.


Korfballers DKV Victoria verliezen van DSO: 15-14

DIEMEN Het veldseizoen is voor de korfballers van DKV Victoria inmiddels drie wedstrijden oud en het lijkt tot nog toe een exacte kopie van het vorige seizoen, waarin promotie net niet werd afgedwongen.

Na de dramatisch verloren eerste wedstrijd van de competitie tegen Stormvogels pakten de Diemer korfballers vorige week de eerste twee punten tegen concurrent Furore. De ploeg ging afgelopen zaterdag dan ook vol vertrouwen naar Alkmaar. DSO bleek vorig jaar een geduchte tegenstander, waar overigens wel twee keer van werd gewonnen. Dat gaat dit seizoen niet meer gebeuren. DKV Victoria startte niet sterk, herpakte zich in de eerste helft en had de wedstrijd bij tijd en wijle onder controle. Maar DSO gaf niet op, knokte zich terug en wist de wedstrijd op zogenaamde 'Duitse' wijze te winnen: 15-14.

Met twee punten uit drie wedstrijden staat DKV Victoria onderaan in de derde klasse en moet het aankomende zondag vol aan de bak in de thuiswedstrijd tegen koploper OKV als het nog een rol van betekenis wil spelen op het veld. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 14.30 uur.