Intrekken vergunning vuurwerkshop

Vervolg van voorpagina.

De Raad van State vindt ook niet dat het gemeentebestuur te lang heeft gewacht met het intrekken van de vergunning, vlak voor de verkoopperiode.

Het gemeentebestuur moest na de melding van de politie zorgvuldig en zo snel mogelijk beslissen. Daarvoor moest eerst voldoende bewijs tegen de vuurwerkhandelaar worden verzameld. Toen dat binnen was, heeft het gemeentebestuur meteen ingegrepen.


Politie houdt 3 verdachten aan van poging beroving vrouw

Diemen Een 19-jarige vrouw is donderdagavond rond 20.50 uur op Griend in Diemen-Zuid aangevallen door een groep van vijf jongens die haar telefoon probeerden af te pakken. De politie heeft inmiddels drie verdachten aangehouden.

De politie heeft kort na de beroving een 13-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden. In de dagen daarna zijn nog twee minderjarige verdachten aangehouden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Telefoon

De vrouw was donderdagavond aan het hardlopen over het fietspad langs de Randweg in Duivendrecht. Ze kwam uit de richting van de Boschplaat en rende in de richting van Griend. Ter hoogte van de onderdoorgang onder de Van der Madeweg zag zij een groepje jongens staan die het fietspad blokkeerden. Ze probeerde het groepje via het voetpad te passeren. De jongens vielen haar aan en probeerden haar telefoon te stelen.

De vrouw verzette zich en schreeuwde hard. Hierop rende het groepje weg. Twee daders vluchtten in de richting van Boschplaat, één vluchtte de bosjes in en twee rechtsaf Griend op. De vrouw, die niet gewond is geraakt, belde onmiddellijk de politie. Op basis van het opgegeven signalement heeft de politie kort daarna één verdachte aangehouden.

De politie verzoekt getuigen of mensen die over meer informatie beschikken contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.