Tarief afval-stoffenheffing blijft hetzelfde

DIEMEN De afvalstoffenheffing en de rioolheffing stijgen in 2019 opnieuw niet. De onroerendezaakbelasting (ozb) stijgt met het inflatiepercentage: 2,3 procent.

Dit stelt het college van B en W voor in de begroting 2019. De gemeenteraad praat in oktober en november over de begroting 2019 en de meerjarenbegroting 2020-2022.

Wethouder Lex Scholten van Financiƫn geeft aan dat het tarief van de afvalstoffenheffing de afgelopen jaren steeds is gedaald.

Het college van B en W stelt nu voor het tarief voor 2019 hetzelfde te houden als het tarief voor dit jaar. De rioolheffing is de afgelopen jaren hetzelfde gebleven. Dit blijft ook in 2019 het geval. De ozb stijgt net als vorig jaar met het inflatiepercentage.

3


Verkeer en bus omgeleid voor aanleg rotonde

DIEMEN In verband met de aanleg van de rotonde op de kruising Muiderstraatweg/Prins Bernhardlaan wordt het autoverkeer met ingang van maandag 1 oktober omgeleid. Ook de route van bus 44 in de richting van Diemen-Noord wordt tijdelijk aangepast.

Doorgaand autoverkeer is op de Muiderstraatweg niet mogelijk. Ook is het niet mogelijk om vanaf de Prins Bernhardlaan rechtsaf te slaan naar de Muiderstraatweg. Automobilisten dienen de omleidingsborden te volgen. De gemeente adviseert automobilisten van en naar Plantage de Sniep de oostelijke ontsluitingswegen te gebruiken. Dus de Weteringweg en Diemerpolderweg of de Provincialeweg.

5