Afbeelding
Foto:

Joop Tertaas

71 jaar

woont 60 jaar in Diemen

Je werkt nog steeds.
"Ik ben adviseur bij Zonzorg Nederland, een thuiszorgorganisatie die ik in het verleden heb opgericht. Mijn zoon Jerry is bestuursvoorzitter van Zonzorg Nederland. Daarnaast ben ik lid van de raad van toezicht van Happy to Move. Dat is een organisatie voor buitenschoolse opvang voor kinderen met een beperking. Dat werk bij Happy to Move kost mij een dag per week. Ik doe het onbezoldigd. Ik krijg alleen een reiskostenvergoeding."

Veel mensen kennen jou als zanger.
"Ik ben min of meer de huiszanger van Het Wapen van Diemen en treed ook elders veel op. Drie jaar geleden heb ik samen met Sasja Brouwers een cd opgenomen. Er staan duetten met Sasja en solonummers van mij op die cd. Ik ben bezig met de voorbereiding van de opnamen van twee nieuwe cd's. Een cd met Monique Rappa, een bekende zangeres in de jazzwereld, en een cd met originele Nederlandstalige nummers. Samen met anderen schrijf ik de muziek en teksten."

Naar welke artiesten luister jij thuis?
"Mijn smaak is heel divers. Ik luister naar onder anderen Tony Bennett, Frank Sinatra, Joe Cocker, Eric Clapton, Amy Winehouse, The Beatles en Sam Cooke."

Wat is jouw favoriete vakantieland?
"Ik ben in de zomer vier weken in Frankrijk geweest en heb daarna met een bootje gevaren in Nederland. Als het mooi weer is, is Nederland natuurlijk een fantastisch vakantieland."

Kom je vaak in Amsterdam?
"Ik ben geboren en opgegroeid in de Nieuwmarktbuurt. Mijn vrouw en ik komen daar regelmatig. Wij hebben daar nog steeds veel vrienden en bekenden."