De receptie werd druk bezocht.
De receptie werd druk bezocht.

Aanwezigen op receptie onder indruk van de Kersenboom

DIEMEN Het was vrijdag een bijzondere dag voor de leerlingen en leerkrachten van brede school de Kersenboom aan de Sportlaan 2 in de wijk Plantage de Sniep.

Wethouder van Onderwijs Jeroen Klaasse opende, geholpen door de leerlingen Alysia Simons en Luuk Hogenaar, het schoolgebouw 's morgens op feestelijk wijze. Hierbij waren veel ouders en alle leerlingen aanwezig. Daarna was er koffie en taart voor de ouders en hebben de kinderen de hele dag in en om de school feest gevierd.

's Middags was er een bijeenkomst voor genodigden. In de hal op de begane grond van de school werd een receptie gehouden die druk werd bezocht. Er waren toespraken van Caroline Naumovski, directeur van de Kersenboom, wethouder Jeroen Klaasse van Onderwijs en Pam Comfurius van KNM Kind & Co, dat ook in de brede school is gevestigd. Twee leerlingen, Julien de Boer en Floor van Muylwijk uit groep 7, lazen een opstel voor dat de aanwezigen duidelijk maakte hoe het is om een leerling op de Kersenboom te zijn.

Aan het einde van de receptie hebben leerlingen van de Kersenboom de gasten rondgeleid in het nieuwe schoolgebouw. De gasten waren onder de indruk van het prachtige pand. De catering werd verzorgd en grotendeels gesponsord door Absolute Delicious, het bedrijf van Johan van Overbeek uit Diemen wiens kinderen op de Kersenboom zitten. Brede school de Kersenboom is aan het begin van dit schooljaar gestart in het nieuwe en hypermoderne schoolgebouw. De school was tot aan het einde van het vorige schooljaar gevestigd in een nabijgelegen gebouw dat niet langer aan de moderne eisen voldeed. De Kersenboom heeft momenteel rond de 300 leerlingen.