Gemeenteraad: geen coffeeshop

DIEMEN Er komt geen coffeeshop of wietwinkel in Diemen. Tijdens de informatieve raadsvergadering van donderdagavond bleek dat er in de gemeenteraad geen meerderheid is om het beleid van de nul-optie voor coffeeshops te wijzigen.

Dit beleid, dat in 1999 door de gemeenteraad is vastgesteld, houdt in dat er in Diemen geen mogelijkheid is om een coffeeshop of wietwinkel te vestigen.

Eerder liet burgemeester Erik Boog al weten dat hij geen coffeeshop in de gemeente Diemen wil. Volgens hem kunnen mensen die softdrugs willen kopen prima in Amsterdam terecht.

De gemeenteraad sprak donderdag over een raadsadres van Diemenaar Ronald Vriend. Hij wil samen met Diemenaar Johnny Petram een coffeeshop of wietwinkel in Diemen beginnen. Het raadsadres was op verzoek van de fractie van Leefbaar Diemen op de agenda van de gemeenteraadsvergadering geplaatst.

Burgemeester Boog maakte ook duidelijk dat er binnen de regio Amsterdam-Amstelland afspraken zijn gemaakt, die inhouden dat het wel is toegestaan om in Amsterdam een coffeeshop te vestigen, maar niet in de overige gemeenten die hier deel van uitmaken. De gemeente Diemen is een van deze gemeenten.

3.