MaDiZo richt zich met vestiging op campus op studenten

DIEMEN Met de nieuwe locatie op Campus Diemen Zuid richt de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Amsterdam Zuidoost en Diemen (MaDiZo) zich actief op studenten die kampen met psychische problemen, of geldproblemen hebben of juridisch advies willen.

Op de locatie Campus Diemen Zuid worden studenten ondersteund door medewerkers van MaDiZo of doorverwezen naar een specialist. Elke donderdag kunnen de studenten binnenlopen tijdens het inloopspreekuur van 09.00 tot 10.00 uur op de campus aan de Dalsteindreef 3035. Volgens het Netwerk Studentenwelzijn ervaren 7 op de 10 studenten prestatiedruk. De druk wordt volgens het onderzoek mede veroorzaakt door de invloed van sociale media op het zelfbeeld van jongeren. MaDiZo is er voor alle bewoners van Diemen en biedt ondersteuning bij het oplossen van problemen in hun sociale, maatschappelijke, persoonlijke en financiƫle situatie. Bewoners kunnen voor vragen op het gebied van geld, wetgeving, relatie, gezondheid, huisvesting en verlies voor nabestaanden terecht bij MaDiZo. Om bewoners dicht bij huis te bedienen werkt MaDiZo vanuit vier locaties in Diemen: in de gezondheidscentra Diemen Centrum, Diemen-Zuid, Diemen-Noord en Campus Diemen Zuid. Meer informatie op www.madizo.nl.


Meerlanden onderzoekt tevredenheid

DIEMEN Meerlanden voert deze maand een tevredenheidsonderzoek uit onder de inwoners van de gemeenten Aalsmeer, Bloemendaal, Diemen, Haarlemmermeer, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Heemstede, Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout.

Doel is om te achterhalen hoe de inwoners de dienstverlening van Meerlanden ervaren, zowel de afvalinzameling als het onderhoud van de openbare ruimte. Deze week valt de vragenlijst bij 6.300 inwoners op de mat. Dit betreft 700 inwoners per gemeente. Een onafhankelijk onderzoeksinstituut, Integron uit Rotterdam, voert het onderzoek namens Meerlanden uit.