Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Wim Advokaat

Raadslid voor Ons Diemen

Woont 51 jaar in Diemen

Vind je het leuk dat het politieke seizoen vanavond weer begint?
"Ja, ik ben blij dat we weer beginnen. Ik vind dat wij als gemeenteraad nuttig werk doen. Ik denk dat Ons Diemen goed bezig is. Hoewel wij maar één zetel in de gemeenteraad hebben, hebben wij zeker invloed."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik ben geïnteresseerd in automatisering en computers en alles wat daarmee te maken heeft. Daarnaast lees ik veel over duurzaamheid en detectives."

Wat heb je met sport?
"Ik heb vroeger aan gymnastiek gedaan en daarna gevoetbald bij Wartburgia, een vereniging in Amsterdam. Ik ben actief als toezichthouder bij de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond. Ik vind sport erg belangrijk, zeker gezien de strijd tegen overgewicht en diabetes, ook onder jongeren. Sport kan wat mij betreft niet genoeg worden gepromoot."

Wat is jouw beste eigenschap?
"Ik ben goed in mensen met elkaar verbinden."

En jouw slechtste?
"Ik heb soms een por nodig."

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?
"Bretagne in Frankrijk. Het landschap is daar mooi en ruig. Ook hangt er een mystieke sfeer."

Jouw favoriete plek in Diemen?
"Roggekamp in Diemen-Zuid. Wij zijn daar gaan wonen toen die wijk werd opgeleverd. Later hebben wij een tijd in Diemen-Noord gewoond, maar zijn weer teruggekeerd naar Roggekamp. De wijk is mooi, groen en rustig. Wij hebben daar veel privacy. Wij hebben gelukkig geen woning waar iedereen naarbinnen kan kijken."