Blauwe zone Tarwekamp met ingang 3 november

DIEMEN Tarwekamp in Diemen-Zuid gaat met ingang van 3 november deel uitmaken van de blauwe zone. Dit heeft het college van B en W besloten.

De gemeente heeft in juli een een bewonerspetitie ontvangen van de bewoners van het appartementencomplex aan Tarwekamp. In deze petitie geven zij aan ernstige parkeeroverlast te ervaren en zijn de meningen van bewoners met betrekking tot invoering van een blauwe zone geïnventariseerd. De bewoners van het appartementencomplex aan Tarwekamp beschikken niet over een eigen parkeergelegenheid.

Bewoners van 111 adressen aan Tarwekamp hebben hun mening in de petitie gegeven. Bewoners van 71 adressen hebben aangegeven dat zij voorstander zijn van een blauwe zone, bewoners van drie adressen zijn tegenstander van de invoering van de blauwe zone en bewoners van drie adressen hebben geen mening. Op 34 adressen troffen de bewoners die de enquête hebben gehouden geen bewoners aan. Zij hebben tot 11 juli alle woonadressen maximaal drie keer bezocht.

Het college van B en W heeft vastgesteld dat een meerderheid van 63 procent van de bewoners van het appartementencomplex aan Tarwekamp zich voorstander toont van het invoeren van de blauwe zone. Het college van B en W kan het besluit tot invoering van een blauwe zone nemen als 51 procent van de bewoners voor is.


Politie houdt inbreker aan

DIEMEN De politie heeft vorige week woensdagmiddag een verdachte van een inbraak in een box aan de Henry Dunantlaan aangehouden.

De politie ontving een melding van de inbraak en ging er onmiddellijk op af. De melder, die de inbraak had ontdekt, rende achter twee jonge verdachten aan. Meerdere getuige wezen de politie op de vluchtrichting van de verdachten. De politie slaagde er al snel in om een verdachte aan te houden. Het betrof een minderjarige. De tweede verdachte is niet gevonden. De verdachte is overgedragen aan de recherche, die de zaak in onderzoek heeft. De politie heeft de melder en getuigen bedankt voor hun oplettendheid en kordate optreden.