Ballonnen voor kinderen op kramenmarkt.
Ballonnen voor kinderen op kramenmarkt.

Gevarieerd aanbod op kramenmarkt Diemer Festijn

DIEMEN De kramenmarkt op het Diemerplein maakt al jaren deel uit van het programma van de slotdag van het Diemer Festijn.

Organisaties en verenigingen uit Diemen en particulieren kregen de kans om de aandacht op zich te vestigen. Ook een aantal politieke partijen was met een kraam aanwezig. Jorrit Nuijens, sinds het voorjaar wethouder van Diemen, stond achter de kraam van GroenLinks. Er liepen lokale politici uit Diemen over de kramenmarkt om contact te leggen met inwoners van Diemen. Zij kregen uiteraard weer veel vragen.

De Historische Kring Diemen, tennisvereniging TVDZ, Stichting MaDi en de organisaties die in Diemen betrokken zijn bij het preventief aanbod voor jeugd en gezin behoorden tot de aanwezigen op de kramenmarkt. Die laatste deelden ballonnen uit aan kinderen die de kramenmarkt bezochten. De ballonnen vonden gretig aftrek. Ook schminkten zij kinderen. De actieve vereniging voor ontwikkelingssamenwerking Vivos was uiteraard ook aanwezig. Voorzitter Elsje Kaptijn en haar zus Saskia Kaptijn gaven bezoekers informatie en verkochten leuke artikelen. Het pronkstuk van de kraam van Vivos ging al 's morgens vroeg weg: een houten beeldje dat bestaat uit drie dolfijnen. Hoewel het zaterdag fris was trok de kramenmarkt over de hele dag genomen toch een behoorlijk aantal bezoekers. Maar het waren er minder dan vorig jaar. Een reden hiervan kan zijn dat de gemeente dit jaar geen Gemeentedag hield, omdat de verbouwing van de hal van het gemeentehuis nog niet is afgerond.

De jeugdleden van de Diemer Gymnastiek Vereniging (DGV) verzorgden een demonstratie op het Diemerplein.