De selectie en technische staf van dames 1 van SV Zeeburg.
De selectie en technische staf van dames 1 van SV Zeeburg. Foto: SV Zeeburg.

Dames SV Zeeburg trainen intensief

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg is volop bezig aan de voorbereiding op de zaalcompetitie 2018-2019.

Het eerste damesteam komt uit in de hoofdklasse van de zaalcompetitie. Vorig seizoen eindigden de handbalsters uit Diemen op de tweede plaats. De achterstand op kampioen Geel Zwart was slechts twee punten. De doelstelling van dames 1 van SV Zeeburg is duidelijk: komend seizoen moet de titel in de wacht worden gesleept.

De technische staf is er klaar voor. Trainer/coach Doug van Leeuwen heeft zijn contract met een seizoen verlengd. Dionne Tool en Wesley Abbenes zijn de assistenten van Van Leeuwen. Dionne Tool was jarenlang aanvoerder van het eerste damesteam van SV Zeeburg. Aan het begin van het afgelopen seizoen moest zij met handbal stoppen vanwege een blessure. Sascha Tikink is fysiotherapeut van de ploeg.

Het eerste damesteam komt sinds vorig seizoen alleen nog maar uit in de zaalcompetitie. Hoewel de zaalcompetitie pas op 30 september begint is de ploeg al in augustus begonnen met trainen. Er wordt driemaal per week getraind in Sporthal Diemen.

Begin augustus werd er een trainingskamp gehouden in in Beek/Susteren in Limburg. Tijdens het trainingskamp speelde SV Zeeburg twee oefenduels. De ploeg won beide duels: van NOAV met 19-17 en van BFC met 29-22. De selectie is in vergelijking met vorig seizoen gewijzigd. Keepster Anne de Vries is naar Foreholte gegaan en Dionne Tool is gestopt. Nieuw zijn twee 18-jarige speelsters. Channa Goedhart is doorgestroomd uit de A1. Zij viel vorig jaar al diverse keren in in het eerste team. Babs van Starrenburg is van Veneco/VELO overgekomen. Serena van Beek is tot februari op reis en Ella Haagstam is nog herstellende van een operatie aan haar knie.