Fractie-voorzitters gemeenteraad bezoeken cannabiswinkel

DIEMEN De fractievoorzitters van de politieke partijen in de gemeenteraad hebben donderdagavond een bezoek gebracht aan cannabiswinkel Piramide in Bussum. Het betrof hier een werkbezoek.

Cannabiswinkel Piramide is eigendom van de Stichting Gooise Meren en is geen commerciële coffeeshop. De fractievoorzitters Kai de Haan (D66), Nico Portegijs (PvdA), Brigitte Wielage (VVD), Peter Prins (Ouderenpartij Diemen), Jan Sikking (Leefbaar Diemen), Janneke de Graaff (CDA) en Wim Advokaat (Ons Diemen) brachten een bezoek aan Piramide. GroenLinks werd vertegenwoordigd door raadslid Frans Eerkens.

Het bezoek van de fractievoorzitters houdt verband met het raadsadres 'Een coffeeshop voor Diemen', dat vanavond door de gemeenteraad wordt besproken tijdens de informatieve raadsvergadering.

Het raadsadres is voor het zomerreces van de gemeenteraad ingediend door Ronald Vriend. De fractie van Leefbaar Diemen heeft het presidium van de gemeenteraad toen verzocht om dit op de agenda van de gemeenteraad te plaatsen.

Ronald Vriend en Johnny Petram, beiden inwoners van Diemen, vertelden eerder dit jaar aan het DiemerNieuws dat zij in Diemen een coffeeshop of een wietwinkel willen beginnen.

Vriend heeft een petitie gehouden met de titel 'Een coffeeshop voor Diemen'. Vriend geeft aan dat de petitie 141 keer is ondertekend. Vriend: "Ter vergelijking: een petitie over tramlijn 9 is 112 keer ondertekend en de in Diemen breed gehouden enquête over cultuur is 547 keer ingevuld. Daarbij wil ik opmerken dat men zich vaak niet wil uitlaten over cannabisgebruik. De ondertekenaars van de petitie hebben die terughoudendheid gelukkig niet."