Diemenaren houden benefietavond voor vluchtelingen

DIEMEN Diemenaren Agnes Kroes en Yavar Rahimi organiseren op zaterdagavond 15 september een benefietavond waarvan de opbrengst geheel ten bate is voor vluchtelingenkinderen in Nederlandse azc's en voor vluchtelingenkinderen op het Griekse eiland Lesbos.

De bijeenkomst wordt gehouden in de Eltheto kerk in de Javastraat 118 in Amsterdam en begint om 20.00 uur. Yavar Rahimi is zelf uit Iran gevlucht en is alweer vele jaren woonachtig in Diemen. Samen met een stel vrienden wilde zij het idee om vluchtelingenkinderen te helpen combineren met het opzetten van een muziekproject. Dit heeft geresulteerd in het muziekproject 'Darya' (de zee).

De van oorsprong Iraanse componist Hamid Tabatabaei heeft de muziek voor het project gecomponeerd en de tekst geschreven. Het muziekproject is geïnspireerd door het verhaal 'Het kleine zwarte visje' van de Iraanse schrijver Samad Behrangi. De illustraties zijn gemaakt door Mitra Basikhasteh. De uitvoerenden zijn: Sari van Brug – harp, Gerda Thorn - fluit en piccolo, Imre Kleblušek- violoncello en Hamid Tabatabaei - verteller.

Op de benefietavond wordt de cd 'Darya' gepresenteerd en is de live-uitvoering van de cd te horen. Verder geven de zusjes Mitra en Mona Basikhasteh een speciaal gastoptreden met zang en pianospel.


Jongerenraad houdt pupquiz

DIEMEN De Jongerenraad Diemen organiseert op donderdag 20 september een pubquiz. De bijeenkomst vindt plaats in horecazaak Roediez aan de Hartveldseweg 26 en begint om 20.30 uur. De inloop is vanaf 20.00 uur.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de pubquiz door een e-mail te sturen naar jongerenraad@diemen.nl, of door zich aanwezig te zetten bij het Facebookevenement van de Jongerenraad.

Teams die meespelen mogen bestaan uit drie tot vijf personen. Deelnemers die geen volledig team hebben kunnen zich ook aanmelden. De organisatie zorgt er dan voor dat zij deel uitmaken van een team.