Zaterdag 8 september: Veiligheidsdag.
Zaterdag 8 september: Veiligheidsdag. Foto: Ingrid Voet

t/m 8 september

Diemer Festijn

Ouddiemerlaan

De 36e editie van het Diemer Festijn met veel optredens, donderdag de seniorenmiddag en zaterdag bingo. Het feest wordt zaterdag afgesloten met een groot vuurwerk op de Venserkade.

Donderdag 6 september

Diemer Hulp

16.00 uur | 't Kruidvat

Gratis spreekuren voor mensen die problemen hebben met hun werkgever, verhuurder of met overheidsinstanties. Informatie: Carrilho, 06-31063039.

Zaterdag 8 september

Cadeauwinkel van de Wereld

9.00 uur | Diemerplein

Ook dit jaar aanwezig op het Diemer Festijn met vele artikelen uit het assortiment van de wereldwinkel, zoals dromenvangers, kaarsen uit Swaziland en fietsjes uit de Filipijnen.

Veiligheidsdag

10.30 uur | D.J. den Hartoglaan

Tussen de brandweerkazerne en het politiebureau informatie en demonstraties van de brandweer, politie, ambulancedienst, Samen Veilig, de Dierenambulance Amsterdam, de Nederlandse Brandwondenstichting en Veilig Verkeer Nederland.

Koffieklets bij HKD

11.00 uur | De Schakel

De deuren gaan open voor iedereen die belangstelling heeft voor de historie van Diemen. Foto's en verhalen uit het verleden van ons dorp zijn welkom. Gelijktijdig staan we ook op de kramenmarkt van het Diemer Festijn.

Repair Café

14.15 uur | De Diem

Elke tweede zaterdag van de maand zijn de reparateurs aanwezig om uw kapotte spullen te repareren onder het genot van een kopje koffie. Eigen bijdrage gewaardeerd, maar niet verplicht.

Zondag 9 september

Viering

10.30 uur | St Petrus' Bandenkerk

Woord- en communiegezinsviering met het PeeBee kinderkoor. Voorganger is pastor H. Hartog.

Geschiedenisquiz

14.00 uur | Schuilkerk De Hoop

Kunstzin Diemen en de Historische Kring Diemen organiseren een geschiedenisquiz over Diemen, Nederland en Europa, gepresenteerd door Steven Dijk. Deelname is gratis. Aanmelden bij info@historischekringdiemen.nl.

Maandag 10 september

Beauty-inloop

11.00 uur | Het Noorderlicht

Elke maandag zijn een schoonheidsspecialiste en pedicure in het wijkcentrum aanwezig om allerlei behandelingen aan senioren te geven. Kosten: een vrijwillige bijdrage.

Woensdag 12 september

Computerinloop

9.00 uur | De Schakel

Elke woensdagmorgen helpen de vrijwilligers van PCOB-Enter met problemen met uw laptop, iPad of tablet. Informatie: 06-43734155.

Donderdag 13 september

Prayer Course

19.00 uur | 't Kruidvat

Samen met vrouwen uit Diemen - Duivendrecht in gesprek over gebed en zo je gebedsleven verdiepen. Zes interactieve bijeenkomsten o.b.v. het Onze Vader. Maaltijd inbegrepen. Kosten: geen. Algemene informatie: www.alphanederland.org/prayercourse. Aanmelden: Tinka Veninga, tinka@veninga.net, 06-27035919.

Zaterdag 15 september

Concert: Florieke Beelen

15.00 uur | Schuilkerk De Hoop

Samen met bariton Hans Pieter Herman en pianist Maurice Lammerts van Bueren heeft Florieke Beelen een cd opgenomen met vier van Schumanns meest geliefde duetten en de prachtige cyclus 'Myrten'. De cd wordt gepresenteerd in Schuilkerk De Hoop. Voor dit concert dient u zich online aan te melden via floriekebeelen.com.

Tot 27 september

Expositie

09.00 uur | Berkenstede

José van Engen en Diny Boot exposeren met beelden. Dagelijks open van 09.00 - 20.00 uur. José en Diny zijn beiden lid van Kunstzin Diemen.