Afbeelding
Foto:

Thérèse van Gelder

Beeldend kunstenaar
Woont sinds 9 jaar in Diemen

Vertel eens iets over jouw werk als beeldend kunstenaar.
"Ik heb eerst de academie in Rotterdam gedaan en daarna de opleiding afgemaakt aan de academie in Amsterdam. Ik werk sindsdien als beeldend kunstenaar. Ik vind het leuk om dingen te verzinnen en vervolgens te maken. Bijvoorbeeld voor jeugdtheater De Krakeling in Amsterdam of De Verbinding in Diemen. Of voor een schuurtje in iemands tuin. Ik schilder voornamelijk, maar werk ook digitaal. Ik heb bijvoorbeeld digitaal het spel Zoek ABC gemaakt. Daar is later een fysiek spel van gemaakt dat in veel winkels ligt. Het zou leuk zijn als het bij Bruna in Diemen te koop zou zijn."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik loop graag met de hond. Dat zijn momenten waarop ik dingen voor mijn werk verzin. Er zijn in Diemen veel plekken waar je lekker kunt lopen, zoals het Diemerbos. Een van de redenen dat ik negen jaar geleden in Diemen ben gaan wonen is dat hier veel groen is. Ik kijk vanuit mijn woning uit op groen en er is ook elders in Diemen veel groen. Verder lees ik graag."

Welk boek lees je op dit moment?
"Ik lees meestal diverse boeken door elkaar. Nu ben ik bezig met het boek 'Swingtime' van Zadie Smith. Dat gaat over twee meisjes die dansen en vertelt hun levensloop."

Jouw beste eigenschap?
"Ik ben goedlachs."

En jouw slechtste?
"Ik ben soms knorrig."

Favoriete vakantieland?
"Italië. Ik ben vaak in Umbrië en Toscane geweest. Vorig jaar ben ik op Sicilië geweest. Dat is ook prachtig. Ik vind heel Italië mooi. Ik ga graag naar Italië of Frankrijk om buiten te schilderen."