Onderzoek explosie nog bezig

DIEMEN In de flat Beukenhorst in Diemen-Zuid heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond 02.15 uur een explosie plaatsgevonden. Het gaat vermoedelijk om een handgranaat. De politie wilde woensdag nog steeds niet bevestigen dat het om een handgranaat gaat.

De explosie vond plaats op één hoog voor de deur van een appartement van het flatgebouw. De ramen van de woning en de woningen eromheen zijn gesprongen. Er is niemand gewond geraakt. De bewoners van de flat zijn enorm geschrokken. In opdracht van Woonstichting De Key zijn vrijdag nieuwe ramen geplaatst in de woningen waarvan de ruiten waren gesprongen of beschadigd. Burgemeester Erik Boog: "Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, wel zijn we allemaal natuurlijk enorm geschrokken. De politie doet uitgebreid onderzoek. Er wordt veel gespeculeerd over het voorval, maar we moeten oppassen met het trekken van voorbarige conclusies. Alle mogelijke scenario's worden serieus onderzocht. Ook als gemeente zitten we er bovenop." In september 2014 vond er een gasexplosie in Beukenhorst plaats. Hierbij kwamen twee personen om het leven: een kraanmachinist en een medewerkster van De Key. Ook raakten er 15 mensen gewond.

De politie is nog bezig met het onderzoek en is daarom terughoudend met het verstrekken van informatie. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen: 0900-8844.