Er werden mooie en spannende wedstrijden gespeeld.
Er werden mooie en spannende wedstrijden gespeeld. Foto: Trudy Kroese

Veel sfeer tijdens 50+-toernooi ATVD

DIEMEN Tennisvereniging ATVD heeft voor de derde keer in successie het 50+-toernooi voor haar leden gehouden. Er deden 110 deelnemers mee. Het toernooi werd georganiseerd door Marcella Droog, lid van ATVD.

De deelnemers van zeventig jaar en ouder speelden een apart toernooi dat overdag werd afgewerkt. De overige deelnemers speelden hun partijen in de avonduren. Droog: "Maar veel mannen van boven de zeventig hebben ervoor gekozen om hun wedstrijden ook 's avonds te spelen. Dat vonden zij gezelliger."

Knock-out

Aanvankelijk was het de bedoeling dat alle deelnemers over poules zouden worden verdeeld en minimaal twee wedstrijden zouden afwerken. Maar door het grote aantal deelnemers bleek dit niet mogelijk. Een aantal deelnemers kwam daardoor uit in een knock-outtoernooi.

Het toernooi zou aanvankelijk tot en met zaterdag duren. Op die dag werden de meeste finales gespeeld. Maar vanwege de drukke agenda van een aantal finalisten moeten er nog een aantal finales worden afgewerkt.

Arie van Os

Marcella Droog is zeer tevreden over het verloop van het toernooi. "Er deden meer leden mee dan tijdens de voorgaande twee edities. Het was ook heel gezellig. Veel leden bleven na afloop van hun wedstrijden op het terras zitten en genoten van de sfeer."

"Woensdagavond konden de wedstrijden niet doorgaan vanwege de regen. Die wedstrijden zijn op een later moment in de week gespeeld. Wij gaan het toernooi volgend jaar voor de vierde keer organiseren. Ik wil vooral mijn waardering uitspreken voor Arie van Os. Hij was elke dag en avond aanwezig en heeft zich opnieuw een uitstekende gastheer van de vereniging getoond."