Vorig jaar kon er genomineerd worden in een tiny house.
Vorig jaar kon er genomineerd worden in een tiny house. Foto: Ingrid Voet

Nomineren voor buurtfondsactie Rabobank tijdens kramenmarkt

DIEMEN De Rabobank staat op zaterdag 8 september, de slotdag van het Diemer Festijn, weer op de kramenmarkt van het Diemer Festijn. De Rabobank houdt de 'Buurtfondsactie Diemer Festijn 2018'.

Bezoekers kunnen tijdens de kramenmarkt bij de Rabobank een lokaal initiatief nomineren voor een donatie. De Rabobank maakt uit alle nominaties een selectie. Vervolgens kan er van 10 tot en met 24 september middels de Facebookpagina 'Buurtfondsactie Diemer Festijn 2018' gestemd worden. Het initiatief met de meeste stemmen ontvangt een cheque uit het Buurtfonds van € 500,-.

Nomineren kan door een video in te spreken bij de stand van de Rabobank. Mensen geven via de videoboodschap aan wie zij zijn, wie zij nomineren en de reden van de nominatie. Het kan bijvoorbeeld gaan om een stichting, initiatief of vereniging die wel een steuntje in de rug kan gebruiken voor bijvoorbeeld het organiseren van een evenement, het aanschaffen van een nieuw speeltoestel of het realiseren van een andere maatschappelijke of duurzame activiteit.

Mooier, sterker, leefbaarder

Met het Buurtfonds draagt Rabobank bij aan initiatieven die de omgeving mooier, sterker en leefbaarder maken. Meer informatie over het Rabobank Buurt- en Coöperatiefonds is te vinden op rabobank.nl/amsterdam.
De Rabobank is een coöperatieve bank. De bank reserveert een deel van de winst om de lokale omgeving te versterken. Dat doet de bank onder andere via donaties uit het Buurt- en Coöperatiefonds.

Loswalfestival

Vorig jaar stond de Rabobank met een tiny house op de kramenmarkt. De donatie ging toen naar de Stichting Loswalfestival.