Baantjes trekken kan nu op meer tijdstippen.
Baantjes trekken kan nu op meer tijdstippen. Foto: Trudy Kroese

Voortaan elke week discozwemmen voor kinderen in het Duranbad

Sportcentrum Wethouder F.B. Duran is na een zomerstop van drie weken maandag weer open gegaan.

DIEMEN Jos Muller, manager Sportzaken van de gemeente, vertelt dat er de afgelopen weken werkzaamheden in het sportcentrum zijn verricht. "Er is onder andere een nieuwe ketel- en boilerinstallatie geïnstalleerd waarmee het zwemwater wordt verwarmd. De nieuwe installatie is efficiënter, dus goedkoper."

Muller en zijn team streven ernaar om het aantal activiteiten elk jaar toe te laten nemen en de kwaliteit daarvan te verbeteren. "Bij de zwemlessen voor de diploma's A, B en C ligt de nadruk tegenwoordig op het beheersen van voldoende vaardigheden om jezelf in verschillende situaties te redden. Kinderen die zwemles krijgen laten wij bijvoorbeeld achterstevoren in het water vallen. Iemand die in het water valt wordt in de meeste gevallen totaal verrast. Wij vinden het ook belangrijk dat iedereen alle drie de diploma's haalt."

Het sportcentrum is vorig jaar begonnen met een zwemvolgsysteem. Ouders kunnen inloggen en zo in hun computer de vorderingen van hun kinderen zien. Dit systeem wordt veel gebruikt en is populair bij ouders.

Sinds de start van het nieuwe seizoen kan er op meer tijdstippen banen worden gezwommen. Het gaat om de volgende tijden: op maandag van 16.00 tot 18.00 uur, op dinsdag van 07.00 tot 09.00 uur en 16.00 tot 18.00 uur, op woensdag van 16.30 tot 18.00 uur, op donderdag van 16.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 17.00 tot 18.00 uur. "Er is nu de mogelijkheid om banen te zwemmen op momenten dat er A-zwemles wordt gegeven. Uiteraard in een deel van het zwembad waar geen les wordt gegeven. Ouders van wie de kinderen zwemles krijgen kunnen dan zelf ook zwemmen tegen gereduceerd tarief. Dat is leuker dan langs de kant te zitten. Daarnaast zijn veel van die extra tijden waarop nu banen kunnen worden gezwommen aantrekkelijk voor mensen die werken. Zij kunnen na afloop van hun werk lekker gaan zwemmen."

Schuimzwemmen

Vanaf 21 september kunnen kinderen tot 14 jaar elke vrijdagavond van 19.30 tot 21.30 uur discozwemmen. "Wij hebben gemerkt dat het discozwemmen steeds populairder is geworden. Tot afgelopen seizoen was er één keer per maand op vrijdag discozwemmen, daarvoor zelf nog veel minder frequent. Wij hebben gemerkt dat er steeds meer kinderen op discozwemmen afkomen en daarom is het voortaan elke vrijdag. Af en toe zal discozwemmen een speciaal thema hebben, bijvoorbeeld schuimzwemmen."

Het sportcentrum is vorig jaar begonnen met een zwemvolgsysteem

Voortaan elke week discozwemmen.