Vuurwerk-handelaar in hoger beroep

Vervolg van voorpagina

De vuurwerkhandelaar had er op mogen vertrouwen dat de vergunning binnen was en ook in stand zou blijven, vindt de advocate. Het onderzoek naar het verleden van de handelaar had eerst moeten worden gedaan en niet achteraf.

De gemeente gaat die handelwijze wel aanpassen. Vergunningen die de gemeente volgens de APV (Algemeen Plaatselijke Verordening) gaat verlenen, worden voortaan vooraf aan de politie gemeld. Maar de gemeente ontkent dat er traag is gewerkt en dat de vergunning daardoor op het laatste moment is ingetrokken. Volgens een woordvoerster van de gemeente is de vergunning juist sneller dan gebruikelijk verleend en moest het onderzoek na de tip van de politie wel zorgvuldig worden uitgevoerd.

Strafblad verzwegen

De Amsterdamse rechtbank oordeelde dat de gemeente niets te verwijten valt. De vuurwerkhandelaar heeft zelf bij zijn aanvraag gezwegen over zijn strafblad, zegt de rechtbank. Bovendien was de vergunning nog niet definitief goedgekeurd, omdat er altijd nog een bezwaarmaker kon opstaan. De investeringen van de handelaar waren dus voor eigen risico. Zijn advocate hoopt nu dat de Raad van State de handelwijze van de gemeente toch afkeurt. In dat geval wordt de gemeente getrakteerd op een schadeclaim. Maar het is zeer de vraag of het zover komt. De rechters van de Raad bleken niet erg onder de indruk van de argumenten van de advocate. De uitspraak volgt over zes weken.


SV Diemen speelt eerste bekerduel

DIEMEN SV Diemen speelt op zondag 2 september het eerste bekerduel.

De ploeg van trainer Mark Steur speelt thuis tegen het eerste zondagteam van Zeist. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 14.30 uur. SV Diemen is in het bekertoernooi ingedeeld in een poule met drie andere zondagteams. De ploeg speelt op zondag 9 september een uitduel tegen Roda 46 en op zondag 16 september een uitwedstrijd tegen AFC IJburg.

SV Diemen begint de competitie op zondag 23 september met een thuiswedstrijd tegen Sporting Martinus.