Juf Anneleen is aan het werk in de klas voor kleuters.
Juf Anneleen is aan het werk in de klas voor kleuters. Foto: Trudy Kroese

School de Kersenboom ziet er mooi uit

DIEMEN Directeur Caroline Naumovski en haar team zijn druk in de weer met het gereedmaken van het nieuwe schoolgebouw van de Kersenboom in de wijk Plantage De Sniep. De leerlingen krijgen op maandag 3 september voor het eerst les in het nieuwe schoolgebouw.

In brede school de Kersenboom is ook buitenschoolse opvang van KNM Kind & Co gevestigd.

Zeer te spreken

Caroline en haar team, dat uit zo'n twintig personen bestaat, zijn zeer te spreken over het nieuwe schoolgebouw. Het past wat betreft architectuur goed in de omgeving en ligt dichtbij de sportvelden van voetbalvereniging SV Diemen, korfbalvereniging DKV Victoria en tennisvereniging TVDZ. Ook het terrein van de natuurijsbaan van de Diemer IJsclub is vlakbij.

Modern

Het schoolgebouw ziet er prachtig en modern uit en is duurzaam en energiezuinig. Er zijn onder meer veertien klaslokalen, vijf leerpleinen, een sportzaal, een technieklokaal en een keuken voor kinderen. Uiteraard is er ook een lokaal voor de leraren en heeft Caroline een eigen ruimte. In alle klassen hangt een groot interactief scherm dat gebruikt wordt tijdens de lessen. Het klassieke schoolbord ontbreekt in de school. Leerlingen van de groepen 1 tot en met 3 krijgen gym in het sportlokaal, de leerlingen van de andere groepen in Sporthal Diemen aan de Prins Bernhardlaan.

Bijna klaar

Er wordt nog volop gewerkt om de school op tijd klaar te krijgen. Caroline: "Wij starten maandag met de lessen maar dan is het schoolgebouw nog niet volledig af. Er moet nog gewerkt worden aan onder meer de hoofdingang en het voorplein. Die werkzaamheden duren nog een week of twee." De Kersenboom laat de eerste schooldag in het nieuwe gebouw niet ongemerkt voorbij gaan. Maandagmiddag 3 september is er van 16.00 tot 18.00 uur een open dag voor ouders van leerlingen en buurtbewoners.