Daniel Beijnes aan het werk achter de bar.
Daniel Beijnes aan het werk achter de bar. Foto: Trudy Kroese

't Pandje blijft 'n laagdrempelige zaak waar iedereen van harte welkom is

Daniel Beijnes (32) neemt op 1 september Café 't Pandje aan de Ouddiemerlaan 11 over van zijn ouders Herman en Susan Beijnes.

DIEMEN Café 't Pandje bestaat al ruim 33 jaar. Herman en Susan Beijnes openden het café op 22 mei 1985. Daarvoor hadden ze enkele jaren een café in de Burgemeester Bickerstraat: 't Straatje.

Herman, Susan, hun dochter Sharon en zoon Daniel woonden boven het café. Sharon en Daniel draaiden als late tieners al bardiensten.

Daniel: "Ik ben veertien jaar in vaste dienst bij 't Pandje en sinds zes jaar vennoot. Ik ga het samen doen met mijn vriendin Priscillia. Ik ga de zaak leiden, Priscillia werkt op de achtergrond mee. Mijn ouders zijn nu uit de zaak gestapt en zijn ook verhuisd. Zij wonen nu in Diemen-Noord."

Barry Westerbeek

Daniel blijft als barkeeper werken. Hij werkt samen met Barry Westerbeek, die ruim zeventien jaar als barkeeper in het café werkt. Zij krijgen soms hulp van oproepkrachten.

Bezoekers van Café 't Pandje zullen nauwelijks iets merken van de wisseling van de wacht. 't Pandje is en blijft een laagdrempelige zaak waar iedereen van harte welkom is. De horecazaak heeft altijd bezoekers van alle leeftijden en verschillende achtergronden getrokken, die het dikwijls goed met elkaar kunnen vinden.

'Ik vind het leuk om jong talent uit Diemen de kans te geven'

Jong talent uit Diemen

Daniel: "Tijdens het borreluur komen er vaak vaste gasten en in de weekeinden komen hier 's avonds veel jongeren. Er staat op vrijdag- en zaterdagavond een portier aan de deur. Wij vinden het belangrijk dat onze gasten zich prettig en veilig voelen en een leuke middag of avond hebben. Op vrijdagavond hebben wij vaak optredens van zangers of dj's. Ik vind het leuk om jong talent uit Diemen de kans te geven. Zanger Sven Versteeg, Roof off - twee dj's uit Diemen - en DJ Smokehouse zijn hier begonnen."

Café 't Pandje is de thuisbasis van drie verenigingen: een biljartvereniging en twee dartteams: JC (vernoemd naar Johan Cruijff) en BVO. Zij spelen op dinsdagavond. Alle wedstrijden van Ajax worden live uitgezonden op een groot scherm en twee televisies.

Daniel vindt het belangrijk om op de wensen van de klanten in te spelen. "Wij verkopen bijvoorbeeld diverse soorten speciale bieren, die wij af en toe afwisselen. Daarnaast verkopen wij ook diverse merken whiskey en wodka. Klanten vinden het prettig om een ruime keuze te hebben."

Nauwer samenwerken

Het aantal inwoners van Diemen maakt een flinke groei door. Ook het aanbod aan horecazaken is de laatste jaren toegenomen. "Ik zou het een goede zaak vinden als de horecazaken in Diemen nauwer gaan samenwerken. Hier valt voor de ondernemers veel winst te halen."

De openingstijden van Café 't Pandje blijven hetzelfde. Van dinsdag tot en met donderdag is de zaak van 16.00 tot 01.00 uur open. Op vrijdag en zaterdag gaat de zaak eveneens om 16.00 uur open, maar sluit dan om 02.30 uur. Op zondag is het café van 15.00 uur tot 21.00 uur open. Maar als Ajax op zondag al om 12.15 uur een wedstrijd speelt gaat de zaak eerder open: om 11.30 uur. Maandag is 't Pandje gesloten.

Diemer Festijn

Daniel kijkt uit naar het Diemer Festijn. "Er zijn van dinsdagavond tot en met zaterdag optredens bij ons. Het programma in de feesttent begint op woensdagavond, maar wij beginnen altijd al op dinsdagavond. Vroeger duurde het Diemer Festijn van dinsdag tot en met zaterdag. De dinsdagavond vinden wij heel speciaal. Er komen dan veel mensen bij ons, ook mensen die vroeger in Diemen hebben gewoond en alleen tijdens het Diemer Festijn naar Diemen terugkeren."