Bezoeksters Samen Zomeren sjoelen.
Bezoeksters Samen Zomeren sjoelen. Foto: Trudy Kroese

Dames hebben het naar hun zin tijdens Samen Zomeren

DIEMEN Veertien dames deden donderdag mee aan Samen Zomeren in wijkcentrum Het Noorderlicht in Diemen-Noord. Ze hadden het goed naar hun zin.

Samen Zomeren is een initiatief van Stichting Welzijn Diemen (SWD). Tijdens de zomervakantie zijn er op maandag en donderdagactiviteiten voor senioren in Het Noorderlicht en op dinsdag in De Verbinding op het Van Markenplantsoen.

Cora Verhoef is namens SWD coördinator van Het Noorderlicht. Zij begeleidt Samen Zomeren in Het Noorderlicht en De Verbinding. "We organiseren al een aantal jaren Samen Zomeren. Veel vaste clubjes houden een zomerstop en door Samen Zomeren zijn er toch activiteiten voor senioren in Diemen."

Er zijn die donderdag alleen maar dames op Samen Zomeren afgekomen. "De mannen durven niet te komen, haha", zegt een dame. Ze hebben net koffie gedronken en leven zich nu uit met spellen als sjoelen en rummikub. We vragen of er ook wel eens vals wordt gespeeld. "Zeker", luidt het antwoord van de dames die aan het sjoelen zijn. "Wij mogen maar drie keer stenen sjoelen en zij vier keer", wijst een dame naar een andere speelster. De lach op de gezichten van de dames maakt duidelijk dat ze een grap maken. Alles verloopt volgens de regels.

Drie dames vermaken zich met het spelen van rummikub. Ook aan hen vragen wij waarom de heren vandaag ontbreken. "Die komen niet omdat ze bang zij dat ze van ons verliezen", lachen de dames.

Het is duidelijk: de aanwezige dames hebben het goed naar hun zin en lachen veel. Na afloop van de spellen gaan zij lunchen. De tafel is inmiddels gedekt.