Indeling zondag 1 SV Diemen

DIEMEN De KNVB heeft de indeling voor de competitie 2018-2019 bekend gemaakt. SV Diemen komt opnieuw uit in de derde klasse C.

SV Diemen stuit op de volgende tegenstanders: Alliance '22, Bloemendaal, DCG, De Meer, HBC, IVV, SV Ouderkerk, Real Sranang, Sporting Martinus, VSV, VVH/ Velserbroek, ZSGOWMS en Zwanenburg.

De ploeg van de nieuwe trainer Mark Steur stuit op een aantal bekende clubs. Alliance '22, Bloemendaal, SV Ouderkerk, Sporting Martinus, VVH/Velserbroek en ZSGOWMS kwamen vorig seizoen in dezelfde poule uit als SV Diemen. SV Diemen speelde de afgelopen seizoenen steeds tegen SV Ouderkerk. Er staan dus opnieuw twee streekderby's op het programma.

SV Diemen ontmoet komend seizoen een aantal interessante opponenten. IVV wordt getraind door Gerrie Breugem, die de afgelopen twee seizoenen trainer van SV Diemen was. DCG en De Meer komen uit Amsterdam. Met name de duels met De Meer worden interessant. Bij de ploeg die de thuiswedstrijden op Sportpark Drieburg speelt kwamen in het verleden veel voetballers uit Diemen uit.

Steur is tevreden over de indeling van SV Diemen: "Er zitten diverse verenigingen uit Amsterdam in onze poule. Die tegenstanders spreken meer aan dan clubs uit bijvoorbeeld de kop van Noord-Holland. Wij spelen ook een aantal derby's, bijvoorbeeld tegen De Meer en SV Ouderkerk."

Het eerste zondagteam van SV Diemen is voor het bekertoernooi ingedeeld in een poule met AFC IJburg, Roda '46 en Zeist. Het betreft alle zondagteams.

SV Diemen is vorige week met de training begonnen. Dinsdagavond speelde de ploeg de eerste oefenwedstrijd. Op Sportpark De Diemen werd met 3-1 gewonnen van Waterwijk. SV Diemen gaat morgen (vrijdag 24 augustus) op trainingskamp. De ploeg verblijft dan drie dagen in Apeldoorn. De competitie begint op zondag 23 september. Dat is later dan tijdens voorgaande seizoenen. Steur is blij met het tijdstip waarop de competitie start. "Wij missen nu nog een aantal spelers in verband met vakantie. Maar op het moment dat de competitie start is iedereen al weer enige tijd terug." SV Diemen start met een thuisduel tegen Sporting Martinus.