Werkzaamheden in de raadszaal.
Werkzaamheden in de raadszaal.

Verbouwing publiekshal en raadszaal in gemeentehuis

De publiekshal en de raadszaal in het gemeentehuis worden momenteel opnieuw ingericht. De werkzaamheden zijn in september klaar.

DIEMEN Bezoekers die het gemeentehuis binnenstappen zien onmiddellijk dat er werkzaamheden worden verricht.

De plek waar tot voor kort de grote balie van het Klant Contact Centrum was is afgezet met een witte wand. De balie keert niet terug op die plek. Er komt een plek voor een gastvrouw/gastheer die bezoekers ontvangt en doorverwijst. Tevens komt er op die plek 'De straat van Diemen'. Er worden tafels en stoelen geplaatst waar bezoekers van het gemeentehuis rustig kunnen overleggen met een ambtenaar.

De medewerkers van het Klant Contact Centrum hebben al een plek gekregen naast hun collega's van de afdeling Burgerzaken, links naast de ingang van het gemeentehuis. Bezoekers kunnen daar terecht voor bijvoorbeeld het ophalen van een paspoort of identiteitsbewijs. De gemeente wil met de nieuwe inrichting meer de nadruk leggen op een duidelijke, vlotte en persoonlijke dienstverlening.

De raadszaal wordt aangepast op de groei van de gemeente en krijgt een multifunctioneel karakter. Tijdens vergaderingen van de gemeenteraad zijn er achter de tafels 26 plekken: voor de burgemeester, de drie wethouders, de griffier en 21 raadsleden. Het aantal inwoners van Diemen neemt de komende jaren sterk toe. Nu wonen er bijna 29.000 mensen in Diemen. De komende jaren neemt het inwoneraantal toe tot 35.000. Dit komt vooral door de oplevering van woningen in Plantage de Sniep en Holland Park. Hierdoor zal het aantal raadsleden in de toekomst toenemen. De raadszaal wordt tevens multifunctioneel gemaakt. Dit maakt het mogelijk om de raadszaal aan te passen voor bijvoorbeeld informatie- en inloopbijeenkomsten.

In publiekshal van gemeentehuis komt 'De straat van Diemen'

De plek waar tot voor kort de balie was.