Afbeelding
Foto:

Janneke de Graaff

Gemeenteraadslid voor het CDA

Inwoonster van Diemen sinds 1995

Wat doe je tijdens het reces?
"Nu er even geen stukken hoeven te worden gelezen, voelt dat als vakantie. Verder ben ik gewoon aan het werk. Wel is er nu tijd om boeken te lezen waar ik anders nooit aan toe kom en haal ik mijn sociale contacten aan."

Wat zijn jouw hobby's?
"Mijn werk is mijn hobby. Naast dat ik werkzaam ben als sociaal pedagoge, doe ik aan edelsmeden. Met veel plezier maak ik sieraden van edele materialen. Daarnaast vertoef ik graag in de natuur."

Welk boek lees je op dit moment?
"'12 regels voor het leven' van Jordan B. Peterson. Het is een boek over een remedie tegen chaos. De schrijver is een gerenommeerd psycholoog."

Wat is jouw favoriete muziek?
Jazz, klassiek en pop zijn genres waar ik onder andere van hou. Mijn man is overigens jazzpianist."

Wat is het laatste concert dat je hebt bezocht?
"Een tribute to Ray Charles uitgevoerd door de zangeres Madeline Bell samen met het Jazzorkest van het Concertgebouw in de Q-Factory."

Jouw favoriete vakantieland?
"Frankrijk. Wij gaan er vaak heen. Wij mijden de steden en huren dan een alleenstaand huis midden in de natuur. We genieten van de natuur en maken van daaruit uitstapjes. De mensen in Frankrijk zijn op het platteland enorm gastvrij."

Wat doe je over 20 jaar?
"Hopelijk maak ik dan nog steeds sieraden en ik wil dan beroepshalve stervensbegeleiding geven aan (jong)volwassenen. Op vrijwillige basis heb ik daar ervaring mee. Het is heel bijzonder om iemand gedurende deze laatste levensfase mee te mogen maken en enigszins tot steun te mogen zijn. Het is beslist niet alleen maar kommer en kwel."