Ouderenpartij Diemen: 'Doe mee aan World Cleanup Day'

DIEMEN De Ouderenpartij Diemen wil dat de gemeente Diemen op zaterdag 15 september deelneemt aan de World Cleanup Day.

Dit schrijft de partij in het initiatiefvoorstel 'Naar een waterbewuster Diemen', dat vorige week is gepresenteerd. Tijdens de World Cleanup Day worden er wereldwijd schoonmaakacties gehouden om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen voordat dat in de rivieren en de zee terecht komt.

De Ouderenpartij Diemen wil dat de gemeente Diemen zich aansluit bij dit mondiale initiatief. De partij wil dat alle waterpartijen in de gemeente op die dag worden ontdaan van plastic en zwerfafval. De partij hoopt dat inwoners van Diemen zich die dag willen inzetten. Ook denkt de Ouderenpartij Diemen dat wellicht leerlingen van basisscholen aan het initiatief kunnen deelnemen. Peter Prins, fractievoorzitter van Ouderenpartij Diemen: "Wij hebben in het initiatiefvoorstel onder meer aandacht besteed aan de Diemerplassen, de eerste, tweede en derde Diem. Het is misschien een idee als leerlingen van de school De Kersenboom in Plantage de Sniep aan de actie meedoen. Wellicht hebben ouders van enkele leerlingen een bootje en kunnen zij meehelpen."

De partij wijst er op dat basisscholen via de website www.plasticsoupfoundation.org een gratis lespakket kunnen bestellen.

De Ouderenpartij Diemen hoopt dat het college van B en W het verzoek honoreert en zal besluiten om Diemen zich te laten aansluiten bij World Cleanup Day.


Vandalisme

Vervolg van voorpagina.

Het betreft onder meer de parkeerplaats bij de wijk Buitenlust, vlak bij het station in het centrum. Ook op de parkeerplaats bij het station in Diemen-Zuid vinden regelmatig incidenten plaats. Zo zijn er kentekenplaten van auto's gestolen en ruiten van geparkeerde auto's ingeslagen.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de gemeente alleen bevoegd is om (tijdelijk) camera's op te hangen als er sprake is van ernstige openbare ordeverstoring.