Ruim 20 auto's bekrast bij station

DIEMEN De politie is op zoek naar de dader die zondagmiddag bij het NS-station in het centrum van Diemen ruim twintig auto's heeft bekrast. De gemeente spreekt van een heel vervelend incident.

De dader sloeg zondagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur toe op de parkeerplaats achter het NS-station in het centrum. Op een aantal van de auto's zijn diepe krassen achtergelaten. De slachtoffers van het vandalisme zijn uiteraard kwaad over de beschadiging van hun auto's. Dit blijkt onder meer uit reacties via de sociale media. Een aantal inwoners van Diemen vraagt zich af waarom er geen camera's bij de parkeerplaatsen bij de stations zijn geplaatst. Die zouden de dader kunnen identificeren.

Het motief van de dader is niet bekend. De parkeerplaats waar de dader heeft toegeslagen maakt geen onderdeel uit van de blauwe zone. De parkeerplaats is eigendom van de gemeente en is vrij toegankelijk. De parkeerplaats wordt onder meer gebruikt door mensen die verder reizen met de trein.

De politie is op zoek naar eventuele getuigen van de bekrassingen van zondag. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844.

In het verleden zijn er in diverse wijken in Diemen auto's bekrast.

5.