De jonge Vygo betoverde het publiek.
De jonge Vygo betoverde het publiek. Foto: Trudy Kroese

Organisatie kijkt voldaan terug op Kinderzomerspelen

De Kinderzomerspelen zijn uitstekend verlopen. Dit stelt algemeen coördinator Danny Post. De kinderen hebben zich vermaakt.

DIEMEN De Kinderzomerspelen zijn vrijdagmiddag afgesloten met de playbackshow. Er deden 21 acts mee.

De jury bestond uit voorzitter Jordy van Rookhuizen, alias DJ Smokehouse, Patrick Post en Oscar Borghardt. Zij hadden enorm veel waardering voor de inzet, de prestaties en de durf van de jonge deelnemers. Winnaars werden Finja en Chloë met een spetterende uitvoering van het nummer Roar van Kate Perry. Kayden werd tweede met een mooie vertolking van het nummer Friend van Marshmallow. De derde prijs ging naar Dewi en Nimisha. Zij playbackten het nummer Haai alarm van Kinderen voor Kinderen. Het optreden van de jongste deelnemer Vygo (6) was vertederend. Hij playbackte het lied Pieten Sinterklaas Move.

De playbackshow werd gepresenteerd door Teun Post en Pelle Brinkhof. Teun Post werd door de kinderen die aan de Kinderzomerspelen meededen uitgekozen als beste begeleider.

"Ik kijk voldaan terug op de Kinderzomerspelen", aldus algemeen coördinator Danny Post. "Het was heel warm. Maar wij hebben er als begeleiders voor gezorgd dat de kinderen het goed naar hun zin hebben gehad. De begeleiders hebben allemaal uitstekend werk verricht. Zij hebben bijna allemaal aangegeven dat zij er volgend jaar weer bij zijn."

Post is blij met de steun van een aantal sponsors. "Café 't Pandje heeft de shirts van de begeleiders gesponsord en alle kinderen een keer een ijsje en pakje drinken gegeven. Primera Koopmans heeft artikelen voor activiteiten beschikbaar gesteld, twee ouders sinaasappels voor de kinderen en twee collega's van mij hebben een apparaat om sinaasappels te persen beschikbaar gesteld."

Bijna alle begeleiders zijn er volgend jaar weer bij

In de pauze van de playbackshow werd er gedanst.