Boog sluit woning na vondst drugs en wapen

DIEMEN Op last van burgemeester Boog is op 8 augustus een woning aan het Wilhelminaplantsoen gesloten. De sluiting is voor een periode van drie maanden op grond van de Opiumwet.

In de woning zijn een vuurwapen, harddrugs en een grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Ook waren er goederen aanwezig die gebruikt worden om drugs te wegen en te verpakken.

De aanwezigheid van drugs en vuurwapens kunnen leiden tot onveiligheid voor de omgeving vanwege overlast en de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beƫindigen is de woning gesloten.


Aanmelden voor koninklijke onder-scheidingen

DIEMEN Mensen die iemand kennen die zijn willen voordragen voor een koninklijke onderscheiding kunnen dit voor 1 september doen.

Zij dienen dan contact op te nemen met het bestuurssecretariaat van de gemeente Diemen. Dit kan via telefoonnummer 020-3144606 of via de mail: bestuurssecretariaat@diemen.nl. Het bestuurssecretariaat adviseert de aanvrager of de verdiensten bijzonder genoeg zijn voor een lintje. Ook krijgt de aanvrager uitleg over de procedure. Een aanvraagformulier voor een lintje kan bij het bestuurssecretariaat worden opgevraagd of worden gedownload via de website www.lintjes.nl. De koninklijke onderscheidingen worden elk jaar eind april uitgereikt door de burgemeester. Dit gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis.