Afbeelding

Nico Portegijs

Gemeenteraadslid voor de PvdA

Sinds 1990 inwoner van Diemen

Wat doe je tijdens het zomerreces?
"Ik ga dit jaar niet op vakantie. Ik begin de dag met het lezen van De Volkskrant, eet vervolgens iets en ga dan inkopen doen. 's Middags maak ik graag een puzzel in een puzzelblad en ik lees regelmatig een boek. In de avonduren volg ik nu de Europese kampioenschappen. Wielrennen is mijn favoriete sport, maar ook atletiek en zwemmen kijk ik met plezier. Rond middernacht kijk ik naar CNN. Kate Bolduan heeft daar een programma over de binnenlandse politiek in de Verenigde Staten."

Wat zijn jouw hobby's?
"Mijn grootste hobby is bridge. Ik geef ook les. In de zomermaanden geef ik geen les, maar speel wel regelmatig bridge met mensen die die sport nog niet zo goed beheersen. Ik geef hen dan aanwijzingen. Ik ben lid van de bridgeclub Sans Atout van de ASV in Diemen en speel tijdens het seizoen wedstrijden in Amsterdam en omgeving."

Wat is jouw favoriete muziek?
"Bod Dylan. Ik houd vooral van zijn teksten, niet van zijn stem. Zijn stem is nooit heel goed geweest en nu hij ouder wordt, is zijn zang er niet op vooruit gegaan. Ik ben onlangs bij een concert van Joan Baez in Carré geweest. Zij speelde een aantal nummers van Bob Dylan; dat klinkt dan wel heel mooi. Mijn favoriete plaat van Bob Dylan is Highway 61 Revisited."

Wat is jouw favoriete winkel in Diemen?
"De viszaak in winkelcentrum Diemerplein. Ik eet minimaal een keer per week vis. Als ik bij die zaak ben koop ik ook twee haringen. Thuis doe ik die op een broodje en eet ze vervolgens op, terwijl ik een spelletje bridge op de computer speel. Met een kop sterke koffie. Dat vind ik toch wel een van de grootste vormen van genot."