Geen Gemeentedag tijdens Diemer Festijn

Vervolg van voorpagina.

Doordat het bestuur van Stichting Diemer Festijn pas recent geïnformeerd is over het besluit van de gemeente staat in het programmaboekje van het Diemer Festijn vermeld dat op zaterdag 8 september de Gemeentedag plaatsvindt.

Het programmaboekje is reeds gedrukt en kan niet meer worden aangepast. Inwoners van Diemen krijgen het programmaboekje van het Diemer Festijn vanaf donderdag 23 augustus in de brievenbus.

Knigge vindt het niet doorgaan de Gemeentedag een slechte zaak. "De Gemeentedag heeft altijd deel uit gemaakt van het programma van de laatste dag van het Diemer Festijn. Ik kan mij niet herinneren dat er geen Gemeentedag was. De Gemeentedag hoort bij het Diemer Festijn."

Ondanks het niet doorgaan van de Gemeentedag is er op zaterdag 8 september ook overdag veel te beleven tijdens het Diemer Festijn. Op het Diemerplein wordt een kramenmarkt gehouden. Hier doen instellingen en organisaties uit Diemen aan mee. Ook particulieren uit Diemen doen mee aan de kramenmarkt en daarnaast is er ook weer een vrijmarkt voor jong en oud in een deel van het Nelson Mandelapark. Rond het middaguur is er net zoals tijdens voorgaande jaren een superbingo die wordt gepresenteerd door Wim Bohnenn, die ook dit jaar de presentator van het Diemer Festijn is.


Huurder moet huis uit na aantreffen hennep-kwekerij

DIEMEN Een bewoner van een huurwoning aan Apollovlinder in Diemen-Noord moet zijn huis uit. Dit meldt burgemeester Erik Boog via Twitter.

In juni werd door de politie in de woning een professionele hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner wordt vervolgd. De verhuurder heeft de huurovereenkomst met de bewoner opgezegd. De burgemeester geeft aan dat in deze zaak goed is samengewerkt tussen de politie en de gemeente Diemen.