Geen Gemeentedag tijdens Diemer Festijn

DIEMEN Op de slotdag van het Diemer Festijn op zaterdag 8 september wordt er geen Gemeentedag gehouden. Stichting Diemer Festijn is verbaasd over dit besluit.

Het college van B en W heeft dit besluit genomen in verband met de renovatie van een deel van het gemeentehuis. De hal van het gemeentehuis en de raadszaal worden deze zomer verbouwd. Dit werk is op de slotdag van het Diemer Festijn nog niet gereed.

Open huis

De gemeente wil in plaats van de Gemeentedag medio oktober een open dag in het gemeentehuis organiseren. Dan kunnen de inwoners van Diemen en andere belangstellenden de resultaten van de verbouwing zien.

Met het schrappen van de Gemeentedag wordt gebroken met een traditie. De Gemeentedag maakt al sinds jaar en dag uit deel uit van het programma van de slotdag van het Diemer Festijn.

Het is een dag waarop de gemeente zich presenteert. Er werd dikwijls voor een thema gekozen.

Niet bekend

Het is nog niet bekend of de Gemeentedag tijdens het Diemer Festijn van 2019 weer deel gaat uitmaken van het programma van het evenement.

Brief

René Knigge, voorzitter van Stichting Diemer Festijn: "Wij zijn als bestuur van Stichting Diemer Festijn verbaasd over dit besluit, het tijdstip waarop dit besluit is genomen en de wijze waarop dit besluit ons is meegedeeld. Wij hebben van een ambtenaar een mailtje ontvangen, maar zijn niet geïnformeerd door het college. Wij hebben een brief geschreven waarin wij om uitleg vragen", aldus Knigge.

5