Toekomst busbaan Diemen-Zuid

Vervolg van voorpagina.

Het openstellen van de busbaan heeft volgens wethouder Scholten ook een positief effect op de sociale veiligheid van fietsers die gebruikmaken van het fietspad dat langs de busbaan ligt. Zij zullen dan in een drukkere omgeving fietsen.

Reissnelheid

De Vervoerregio Amsterdam is tegen de openstelling van de busbaan voor auto's. Zij vreest dat dit te koste zal gaan van de reissnelheid van bus 44. Scholten wil de Vervoerregio Amsterdam ervan overtuigen dat dit niet het geval zal zijn.

"Enkele jaren geleden was de Boven Rijkersloot enige tijd afgesloten en moesten automobilisten gebruikmaken van de busbaan. Dit heeft toen niet geleid tot files voor de bussen", aldus Scholten.

Buitenom

De vrees bestaat dat de oplevering van steeds meer woningen in Holland Park tot meer autoverkeer in Diemen-Zuid leidt.

Scholten: "In het verleden reden veel werknemers van de voormalige kantoren in Bergwijkpark door Diemen-Zuid. Veel kantoren zijn verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor Campus Diemen Zuid en Holland Park. De gemeente streeft ernaar dat bewoners van Holland Park met bestemming A1 niet meer door Diemen-Zuid rijden. Steeds meer automobilisten rijden via de Daalwijkdreef buitenom naar de snelweg. Dat zal alleen maar toenemen als de Bergwijdreef op termijn verdwijnt."