Tobias Westerveld.
Tobias Westerveld. Foto: Trudy Kroese

Diemenaar doet mee aan WK bridge

DIEMEN Tobias Westerveld (16) uit Diemen doet mee aan het WK bridge voor viertallen voor aspiranten in de plaats Suzhou in China. De talentvolle bridger deed in juli mee aan het EK bridge voor paren in Kroatiƫ.

Tobias is al sinds zijn kinderjaren liefhebber van kaartspellen. Hij begon relatief jong met bridge en is de laatste jaren serieus met zijn sport bezig. Hij heeft al diverse Nederlandse titels bij de jeugd op zijn palmares staan. Tobias is lid van de Amsterdamse bridgevereniging US Uil.

Tobias is zondag naar China gevlogen. Het toernooi is op dinsdag 7 augustus begonnen en duurt tot en met 18 augustus.

Tobias: "Er doen 22 teams mee aan het WK bridge. Alle teams spelen een keer tegen elkaar. Wij spelen dus 21 wedstrijden. Daarna worden de kwartfinales, halve finales en de finale gespeeld. Ons doel is om een medaille te halen."

Tobias heeft zich gedegen voorbereid op het WK in China. Hij heeft niet alleen fanatiek getraind, maar ook zijn levensritme afgestemd op het mondiale toernooi. Het is in China zes uur later dan in Nederland en om jetlag te vermijden en niet te hoeven wennen aan het levensritme in China heeft Tobias zijn slaaptijden in de periode voordat hij naar China reisde aangepast. "Ik ben in de periode voordat ik naar China ging elke dag rond 22.00 uur naar bed gegaan en tussen 06.00 en 07.00 opgestaan."

Hoewel bridge geen sport is die veel aandacht in de media krijgt zijn het talent en de prestaties van Tobias in Diemen opgevallen en erkend. Tijdens het festival Kunst in Sport dat in de zomer van 2017 in Theater De Omval werd gehouden werd Tobias uitgeroepen als Talent van het Jaar. Hij ontving de prijs uit handen van Jeroen Klaasse, wethouder van Sport. Een jaar eerder werd hij voor dezelfde prijs genomineerd.