In najaar gesprekken over busbaan

DIEMEN De gemeente gaat zodra de onderzoeken naar geluid en milieu zijn afgerond met inwoners van Diemen praten over het plan om de busbaan in Diemen-Zuid open te stellen voor auto's. Dat zal waarschijnlijk in het najaar zijn.

Ondertussen wordt er nog overlegd met de Vervoerregio Amsterdam die verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer. Pas na deze gesprekken wordt er een voorstel aan de gemeenteraad voorgelegd. In opdracht van de gemeente wordt er momenteel onderzoek gedaan naar de milieueffecten van het openstellen van de busbaan voor auto's. Hierbij worden ook geluidsmetingen gedaan.

Pas als de uitkomsten van het onderzoek bekend zijn kan er een definitief voorstel worden gedaan.

Wethouder Lex Scholten van Verkeer geeft aan dat het college van B en W nog steeds voorstander is van het openstellen van de busbaan voor auto's. "Het autoverkeer wordt dan gelijkmatiger over Diemen-Zuid verdeeld. Er zullen minder auto's over de Boven Rijkersloot rijden. Daarnaast willen wij de wegen in Diemen-Zuid zo inrichten dat automobilisten die naar de Middenweg willen gebruik kunnen maken van de Venserbrug. Dit zal voor minder verkeersdruk bij de Diemerbrug zorgen."

3