Afbeelding
Foto:

Beestenboel

In het boerendorp Diemen van weleer waren natuurlijk veel dieren aanwezig. Soms waren ze inzet van de zogenaamde landbouwfeesten zoals in 1908 toen de veetentoonstelling aan de Ouderkerkerlaan grote belangstelling trok. Daar won boer Messcher met Betje in de categorie Melkkoeien en in de categorie Vette Koeien won boer Schipper.

Van een heel andere dierenorde waren de kippendieven die Diemen teisterden. Na de Ouddiemerlaan waren nu de Stammerdijk en de Muiderstraatweg aan de beurt. Bij drie bewoners in die buurten werden begin mei 1903 respectievelijk 14, 8 en 1 kip gestolen. Een journalist tekende aan: "En wat wel het brutaalste is, bij den gemeente-veldwachter zijn een paar stuks beddengoed ontvreemd, welke buiten waren blijven hangen. Mogelijk zijn de gestolen kippen in een kussensloop van den politiedienaar vervoerd."

En dan waren er de jagers G.G. en G.van S. die in 1902 aan de Diemerzeedijk een zeehond van 40 kilo schoten. Dat was een grote zeldzaamheid die dan ook in de krant kwam. De huid van het ongelukkige dier brachten zij "ter bereiding" naar vader en zoon Greeve die een bekende winkel in bontwerken in de Kalverstraat in Amsterdam hadden.